Σχετικά με εμάς

Καλώς όρισες στο yellowriver … 

Στόχος αυτής της ιστοσελίδας είναι να προσφέρει έναν αξιόπιστο  πλοηγό για την ζωή, την ευημερία  και την αναζήτηση της εσωτερικής μας αλήθειας.  

Ο πλοηγός αυτός βασίζεται:

  • στην σοφία του Yi Jing
  • στις Αλχημιστικές γνώσεις εκείνες,  που μπορεί να βοηθήσουν, όποιον το επιθυμεί, να μάθει να μετασχηματίζει ό,τι τον απομακρύνει από τον αληθινό του Εαυτό και προορισμό.

Λίγα λόγια για εμένα

Το 1985 συνάντησα τον πρώτο δάσκαλο, που μου άνοιξε το δρόμο προς το πνευματικό μονοπάτι και με βοήθησε να δώσω απαντήσεις σε όλα αυτά που ένιωθα και βίωνα τότε, χωρίς να μπορώ να τα κατανοήσω..

Το 1990 ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με το Yi Jing και την κινεζική φιλοσοφία.

Έκτοτε, δεν σταμάτησα ποτέ να το μελετώ.

Όσο πειραματιζόμουν με την γραμμή και το σύστημα αυτό, τόσο κατανοούσα την αξία του στην ευόδωση της ζωής και της πνευματικής μου καλλιέργειας. Σημαντικοί δάσκαλοι, όπως ο Juan Li, ο Joseph Yu και ο Alex Chiu συνέβαλλαν κατά καιρούς, με διαφορετικό τρόπο ο καθένας, στην ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση και κατανόησή του.

Το 1994 αποφοίτησα από το τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Αθηνών,  καθώς είχα εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον για την φύση και την μηχανική του σώματος, την αλληλεπίδραση ύλης και ενέργειας στο ανθρώπινο σύστημα και για κάθε γνώση σχετική με την υγεία και την ευεξία.

Το 2001, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Ρεφλεξοθεραπεία, ενώ παράλληλα ξεκίνησα σπουδές στην Κινεζική Ιατρική, με ειδίκευση στον βελονισμό, την μοξαθεραπεία και τα βότανα. Όσο μελετούσα τις αρχές της, τόσο κατανοούσα τις συνδέσεις της με το Yi Jing και το Τάο. Τόσο κατανοούσα ότι το Yi Jing είναι η βάση όλων. Από τότε, κύρια  εστίασή μου έγινε η κίνηση της ενέργειας πίσω από κάθε ασθένεια και άρα ο τομέας τής πρόληψης.

Επισκέφθηκα 2 φορές το πανεπιστήμιο και το νοσοκομείο της Tianjin, όπου και παρακολούθησα βασικά μαθήματα της ΠΚΙ, όπως και κλινικά εργαστήρια.

Το 2003 συμμετείχα στην ίδρυση της Ακαδημίας Αρχαίας Ελληνικής & Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, όπου και δίδαξα έως και το 2010.

Από το 2003 ασκώ την θεραπευτική και από το 2005  διδάσκω Yi Jing και θεωρία των 5 στοιχείων, με βάση το Yi Jing και το Τάο.

Από το 2010 εργάζομαι ανεξάρτητα, με συνεργάτες και μαθητευόμενους, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά σεμινάρια & ενημερωτικές διαλέξεις επάνω στην υγεία, την θεραπευτική, την πρόληψη και την πρόβλεψη.

Στο παρόν, εργάζομαι επίσης επάνω σε μια ανεπτυγμένη έκδοση του Yi Jing και της συμβολικής του γλώσσας, αποτέλεσμα της συγκριτικής μελέτης και εμπειρίας μου, όλα αυτά τα χρόνια στην θεραπευτική και την εκπαίδευση.

Στον ελεύθερο χρόνο μου, διαβάζω ιστορία και μυθολογία, μελετώ την αρχαία ελληνική φιλοσοφία και θεραπευτική και την σχέση της, με το Τάο, την κινεζική φιλοσοφία και την πρακτική τού Yi Jing.

Μελετώ την Ιατρική της Πληροφορίας (αποτέλεσμα των τελευταίων εξελίξεων και ευρημάτων των μαθηματικών και της φυσικής του υποατομικού κόσμου).

Ασχολούμαι επίσης, με την συγγραφή μύθων και παραμυθιών.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Δεν μπορώ να μην μιλήσω για τους πρώτους σημαντικούς συνεργάτες μου.

Ευχαριστώ λοιπόν τον Γιάννη τον Κούτσουπα και τον Δημήτρη Κομνηνό (ανέβασαν την ιστοσελίδα μου) για την αμεσότητα και τον επαγγελματισμό τους.

Ευχαριστώ την Εμμανουέλλα Σταμίρη, που με βοήθησε τόσο στο αρχικό σκεπτικό όσο και στον  σκελετό της ιστοσελίδας και που τώρα την μεταφράζει στα Αγγλικά.

Ευχαριστώ την Νίκα, που είναι το δεξί μου χέρι στην οργάνωση και τα πρακτικά. Είναι αυτή που  έστησε τις ιδιαίτερες αυτές  φωτογραφίες  της ιστοσελίδας μας και που με βοηθά διαρκώς στην έρευνα και την συγκριτική μελέτη.

Σοφία Κ.Σαμαρά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Yi Jing & Εφαρμογή στην πρακτική της Κινεζικής Ιατρικής

 

Back to top