ΥΓΕΙΑ

Ποια είναι αλήθεια η σχέση της ουσιαστικής θεραπείας με το είδος της Ιατρικής, που απευθύνεται αποκλειστικά στο υλικό επίπεδο;

Κάθε σύμπτωμα που υπάρχει περίπτωση να βιώσει ένα σώμα,  δεν είναι τίποτε άλλο από έναν μαγικό οδοδείκτη, για το πώς και ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ έχουμε ξεστρατίσει από το πεπρωμένο μας ή αλλιώς από το καθαρό δυναμικό, που έχουμε κληρονομήσει και καλούμαστε να εκφράσουμε.

Όπως κάθε μηχάνημα, έτσι και το ανθρώπινο “μηχάνημα” έχει κάποιες προδιαγραφές, από τον “κατασκευαστή” του.

Κάθε άτομο έχει ένα κληρονομημένο δυναμικό. Όταν βαδίζουμε την ζωή μας βάσει αυτού, τότε το σύστημά μας λειτουργεί ρολόι,  έχει τις λιγότερες τριβές και απώλειες και την μεγαλύτερη απόδοση.

Εάν όμως όχι, τότε με πολύ απλά λόγια, παθαίνει βλάβες. Μπλοκάρει, μπουκώνει, βραχυκυκλώνει, φθείρεται, πιέζεται… και η ασθένεια μάς προσβάλλει.

Η ασθένεια προέρχεται από την  ασυνείδητη  μηχανιστική αντίδραση στην ζωή. Μια αντίδραση που βασίζεται αποκλειστικά στις «ερμηνείες» μας. Ερμηνείες που αποκλίνουν από την πραγματικότητα και από τους νόμους της φύσης και μας απομακρύνουν από το δυναμικό μας.

Οι πεποιθήσεις – οι  ερμηνείες και οι συμπεριφορές μας είναι αυτά που πραγματικά επηρεάζουν τα όργανα, την ψυχή, την υγεία και την ευημερία μας. Όταν είναι στρεβλά, στρεβλώνει και η υγεία μας.

Και αντίστροφα,

  • Αυτό που μας οδηγεί στην αναζήτηση της αλήθειας και μιας πιο ισορροπημένης ζωής, είναι γιατί πονάμε, είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά. Είναι γιατί φθάνουμε στο αδιέξοδο.
  • Είναι γιατί δεν μας βγαίνει η χαρά και η αληθινή ικανοποίηση, δεν βιώνουμε ησυχία στην ψυχή και παλεύουμε διαρκώς με υποκατάστατα (χρήμα, σχέσεις, αγορές, φαγητό, σεξ… η λίστα είναι άπειρη).

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;

  • Δυσκολευόμαστε να βγούμε από την βολή μας και τις εξαρτημένες μας συμπεριφορές, που μας χαρίζουν πρόσκαιρη και πλασματική ανακούφιση.
  • Παραλείπουμε να σκεφτούμε με ενδιαφέρον τον διπλανό, γιατί εστιάζουμε αυθόρμητα και σχεδόν μόνιμα σε εμάς, πράγμα που δημιουργεί τα περισσότερα προβλήματα.
  • Δεν έχουμε μάθει να συνεργαζόμαστε, θέτοντας απλά τα όρια μας.
  • Δεν γνωρίζουμε τους νόμους της φύσεως και πώς τελικά μπορούμε νε έλξουμε την υγεία, την ευημερία, την καλή τύχη.

Δεν τα διδαχτήκαμε αυτά. Μεγαλώσαμε μέσα σε στρεβλώσεις. Και η ενοχή δεν μας βοηθά ν’ αλλάξουμε.

Το μόνο που βοηθά είναι απλά να ενδιαφερθούμε…  Δεν χρειάζεται κόπος, μόνο συντονισμός με την αλήθεια των πραγμάτων.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;

Ποιος μπορεί να πει; Η ηλικία της ανθρώπινης συνείδησης είναι πολύ μικρή σε σχέση με την Ύπαρξη, άρα πώς είναι δυνατόν o ανθρώπινος νους να την συλλάβει και να την κατανοήσει;

Το μόνο που μπορεί είναι να δει και να παρατηρήσει την φύση,  πώς κινείται και ποιοι νόμοι την διέπουν. Έτσι μπορεί απλά να συντονιστεί με αυτούς. Είναι κοινή λογική ότι αν πας κόντρα σε αυτούς τους νόμους θα συντριφθείς, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, αργά η γρήγορα.

Και ας μην σκεφθούμε ότι είναι πολύπλοκοι αυτοί.

ΟΙ ΝΟΜΟΙ είναι πολύ απλοί , πρακτικοί, απολύτως συγκεκριμένοι και εφαρμόζονται άμεσα στην καθημερινότητά μας.

Είναι ανεξάρτητοι από οποιοδήποτε πνευματικό «σύστημα» και διδασκαλία, που δεν έχουμε την διάκριση πολλές φορές να αξιολογήσουμε και που μπορεί να είναι και επικίνδυνο.

Πολλά βιβλία εκδίδονται σήμερα και πολλοί παίρνουν την πρωτοβουλία να «διδάξουν» στον κόσμο «μαγικά» μυστικά. Αλλά τίποτα μαγικό δεν υπάρχει και λείπει η ουσιαστική πληροφορία, που στηρίζει (εν μέρει) όλα αυτά.

Τύχη & Ευημερία

…έλκουμε, όταν συντονίζουμε την ζωή μας  με τους νόμους της.

Την αληθινή πληροφορία την φέρουμε  μέσα μας γιατί αποτελούμε και εμείς ένα κομμάτι της φύσης. Έτσι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να την ανασύρουμε. Είναι κάτι απλό, αν και όχι εύκολο, γιατί έχει να κάνει με το πόσο διατεθειμένοι είμαστε να αλλάξουμε σκέψεις, συνήθειες, τοποθετήσεις…
Απλά να αλλάξουμε.

Όταν  αλλάζουμε, μετασχηματίζοντας τον εαυτό μας,  αλλάζει και ο κόσμος.
Αυτό είναι επίσης ΝΟΜΟΣ που βασίζεται στο ότι τα πάντα είναι ένα δίκτυο, ένας ΙΣΤΟΣ, που δημιουργείται από τις σκέψεις όλων μας.

 

“Ο ατελής σοφός,… φαντάζεται ότι μπορεί να προκαλεί τους νόμους του Σύμπαντος.    Αυτός δεν είναι παρά ένας ματαιόδοξος και παράτολμος ηλίθιος που θα συντριφθεί στα βράχια και θα ισοπεδωθεί από τα στοιχεία, λόγω της τρέλας του. Ο αληθινός Σοφός που γνωρίζει την Φύση του Σύμπαντος, χρησιμοποιεί τον ΝΟΜΟ ενάντια στους νόμους:        τον ανώτερο, ενάντια στους κατώτερους. Μέσω της Αλχημείας, μετατρέπει ότι είναι δυσάρεστο  σε πολύτιμο και μ’ αυτό τον τρόπο κερδίζει. Η Μύηση είναι όχι φαντασίες, τρελά όνειρα ή φαντασμαγορικά οράματα, αλλά η σοφή χρήση των Ανωτέρων Δυνάμεων ενάντια στις κατώτερες, ξεφεύγοντας έτσι από τον πόνο στα κατώτερα επίπεδα, προς την συνειδητή δόνηση στα Ανώτερα. Η μετατροπή (και όχι η παράτολμη άρνηση) είναι το Όπλο του Δασκάλου”.

 Από το Κυμβάλιον…


 

 

Back to top