Τι είναι η υγεία

Μία μικρή εισαγωγή…

Ποια είναι η αληθινή μας φύση;

Ποια είναι στ αλήθεια η δομή του κόσμου και  το «ύφασμα» της πραγματικότητας;

Ποιο είναι το αληθινό μας σπίτι;

Πώς επιστρέφουμε;

Γιατί δεν θυμόμαστε τίποτα απ όλα αυτά, αν στ’ αλήθεια,  τα πάντα βρίσκονται στο DNA μας;

Δεν είμαι σε θέση να απαντήσω σε αυτές τις ερωτήσεις που έκριναν και κρίνουν κυριολεκτικά ολόκληρη την δική  μου ζωή, είμαι σε θέση όμως να μιλήσω για τους δρόμους που βοήθησαν εμένα να νιώθω την σιγουριά του ότι βαδίζω προς το «Σπίτι».

Αρκεί τις περισσότερες φορές να επιτρέπουμε στα πράγματα να ξεδιπλώνονται στον ρυθμό τους…

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΥΓΕΙΑ;

«Υγεία είναι η απόλυτη σιωπή των οργάνων».

Όταν κάτι δεν ενοχλεί το σώμα μας, δεν υπάρχει καμία ανησυχία, όλα λειτουργούν ρολόι.

Όταν όμως αρχίζουμε να αισθανόμαστε οποιοδήποτε σύμπτωμα, σημαίνει πώς κάτι έχει ξεφύγει από την ισορροπία. Τότε αρχίζει να χάνεται αυτή η σιωπή.

Τότε, αρκεί κάποιος να καταλάβει από πού ξεκίνησαν όλα και τι χρειάζεται να κάνει για να επιστρέψει στην “σιωπή”.

Ποιος είναι ο δρόμος της επιστροφής;

Κατ’ αρχήν, το να γνωρίσουμε την φύση μας, το σώμα μας, την Ύπαρξη και τους Νόμους που την διέπουν.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να έχουμε οι ίδιοι εικόνα του πώς είναι δομημένα τα πράγματα. Όταν πραγματικά γνωρίζουμε, αντιμετωπίζουμε την ζωή διαφορετικά. Αρχίζουμε και αντιλαμβανόμαστε τι είναι στ’ αλήθεια υγεία και πώς διατηρείται, γιατί πολύ απλά, ακολουθούμε τους νόμους και δεν πάμε κόντρα σε αυτούς.

Αυτό που δημιουργεί τα προβλήματα ξεκινά κυριολεκτικά από την άγνοιά μας.

Δεν είμαστε μόνο το σώμα. Το έχει αποδείξει περίτρανα η επιστήμη από την απαρχή του αιώνα και όσο περνάει ο καιρός οι αποδείξεις αυτές ενισχύονται.

Η ασθένεια, ακόμη και αν πρόκειται για ένα ατύχημα, δεν ξεκινά ποτέ από το σώμα. Το σώμα είναι η εκδήλωση. Είναι μόνο αυτό που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε με τις φυσικές μας αισθήσεις. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ όλο το ΕΙΝΑΙ μας και είναι πλάνη να θεωρούμε ότι θεραπεύοντας αυτό και μόνο, θεραπευόμαστε. Φυσικά βοηθώντας το σώμα, βοηθούμε και το ΟΛΟΝ, αλλά τα πάντα ξεκινούν και τελειώνουν στο δεύτερο.

Από εκεί ερχόμαστε και εκεί επιστρέφουμε. Αυτό το κομμάτι κινεί τα νήματα της πορείας μας, της ζωής μας και της υγείας μας.

Αυτόν τον δρόμο και θα διερευνήσουμε, ακολουθώντας την τόσο σημαντική παρακαταθήκη του Ιπποκράτη: “Ωφελείν ή μη βλάπτειν…”

Η Κινεζική Ιατρική, έρχεται ως ένα σημαντικός αρωγός γι’ αυτό. Επί πλέον συμβαδίζει αρμονικότατα με την αρχαιοελληνική μας κληρονομιά.

Eίναι απελευθερωτικό να έρθουμε σε επαφή με αυτήν την γνώση, γιατί η Ιατρική αυτή  αντιμετωπίζει το άτομο ως ένα κομμάτι του ΟΛΟΥ και όχι αποσπασματικά,  δίνοντας πολύ μεγαλύτερη έμφαση στην πρόληψη και την αποτροπή από την ασθένεια.

ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΥΛΗΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, άρα είναι πιο ολοκληρωμένη,

σε αντίθεση με την Δυτική Ιατρική, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να να κυττάξει ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ  της υλικής πραγματικότητας.

Τελικά

  •  υγεία είναι να γνωρίζουμε ότι ύλη και πνεύμα είναι συνδεδεμένα άρρηκτα και απόλυτα. Η άγνοια αυτής της πραγματικότητας συμβάλλει στην σύγχυση και την διαταραχή.
  • Υγεία είναι η ισορροπία ανάμεσα στην κληρονομημένη μας ενέργεια  και ύλη και τους βλαβερούς ενδογενείς ή εξωγενείς παράγοντες που μας βάλλουν καθημερινά.
  • Υγεία είναι να κατανοούμε τις εξαρτημένες μας συμπεριφορές (που προκύπτουν από την έμφυτη λειτουργική μας  ανισορροπία σε σχέση με τις επιδράσεις του περιβάλλοντος) και να επιθυμούμε να κάνουμε κάτι γι αυτό.
  • Υγεία είναι να μάθουμε πώς να «ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ» στην πρωταρχική μας αρμονία.
Back to top