Η Νέα Πραγματικότητα

Σήμερα έχει ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ η έννοια της ύλης, η έννοια του χρόνου και η έννοια του χώρου.

Η κλασσική επιστημονική θεωρία καταρρέει, παρασύροντας σε  κατάρρευση  ολόκληρο το  παλιό πολιτισμικό ρεύμα.

Μέχρι τώρα θεωρούνταν αληθινά και πραγματικά, μόνο όσα ήταν αντιληπτά από τις ανθρώπινες αισθήσεις .

Εργαλεία μελέτης αυτού του  αισθητού κόσμου …υπήρξε η Ευκλείδειος Γεωμετρία και η Νευτώνειος Φυσική. Για το εμπειριοκρατούμενο αυτό πολιτισμικό ρεύμα, τα φυσικά σώματα μέσα στον χώρο ήταν διακριτά και ανεξάρτητα μεταξύ τους, οριζόμενα από συγκεκριμένα και μετρήσιμα όρια. Τον κόσμο χαρακτήριζε η διακριτότητα και η κατάτμηση των πάντων, σε εξατομικευμένα αντικείμενα και όχι η συνέχεια και η αλληλουχία τους. Ο χώρος είχε 3 διαστάσεις, ενώ ο χρόνος, κάτι ενοχλητικά άγνωστο, μπορούσε να μετρηθεί μόνο με τα ρολόγια και τα ημερολόγια.

Κάτι υλικό δεν μπορούσε να γεννηθεί από το μη αισθητό, αφού το μη αισθητό ταυτιζόταν με το λογικό τίποτα.

Θεμελιώδες δόγμα ήταν πως  «ό,τι δεν μπορεί να μετρηθεί, δεν υπάρχει», άρα θα ήταν παράλογο έστω και να υπαινιχθούμε την ύπαρξή του…

Όλα αυτά έχουν συντριβεί  κάτω από το βάρος των ανακαλύψεων της σύγχρονης φυσικής, της επιγενετικής και των νέων μαθηματικών θεωριών. Έχουν συντριβεί κυρίως κάτω από τις αποδείξεις για την δύναμη της ανθρώπινης σκέψης.

Τα έως τώρα επιστημονικά δόγματα υποχωρούν, καθώς τα παλιά θεωρήματα αδυνατούν να ερμηνεύσουν την συνολική συμπαντική πραγματικότητα.

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΧΕΤΙΚΟΤΗΤΟΣ,  Η ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ,  Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ,  Η ΦΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΕΝΟΥ,  ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΧΟΡΔΩΝ,  ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΥ,  Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΠΟΛΟΓΙΑ,  ΟΙ ΜΗ ΕΥΚΛΕΙΔΕΙΕΣ ΓΕΩΜΕΤΡΙΕΣ…. ανέτρεψαν σαν θύελλα το συμπαντικό κοσμοείδωλο και αν και ακόμη εξελίσσονται.

αΩ

 

Το σύμπαν μας, αποδεδειγμένα πια έχει τουλάχιστον  4 διαστάσεις… Κάθε μορφή εντός αυτού απλώνεται παντού μέσα στον συμπαντικό χωρόχρονο. Οι μορφές και τα σχήματα του συμπαντικού χώρου δεν έχουν μέσα κι έξω, αφού οι δύο αυτές έννοιες ταυτίζονται. Κενό δεν υπάρχει πουθενά. Το κενό είναι το πιο πλήρες πράγμα μέσα στο σύμπαν. Από το αισθητό τίποτα μπορούν να εμφανιστούν πραγματικά σωματίδια ύλης. Μέσα στο σύμπαν υπάρχουν περιοχές όπου μπορούμε να εντοπίσουμε ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από αυτές του φωτός, Όμως τα γεγονότα που εξελίσσονται μέσα σε αυτές δεν εμπίπτουν στις ανθρώπινες αισθήσεις και μετρήσεις.

Η υπόσταση του χρόνου τροποποιείται ριζικά, με τρόπο ώστε έννοιες όπως του παρόντος, του μέλλοντος και του παρελθόντος, δεν έχουν πλέον επιστημονικό νόημα.

Ομοίως δεν έχουν νόημα, έννοιες όπως του εδώ και του εκεί, του επάνω ή του κάτω. Στο σύμπαν της σύγχρονης επιστημονικής πραγματικότητας το εδώ είναι παντού και το τώρα ταυτίζεται με το εχθές και το αύριο.

Βασική επαναστατική διαπίστωση είναι πως ο,τιδήποτε αντιλαμβάνονται οι ανθρώπινες αισθήσεις είναι ψευδές. Είναι ένα matrix, ένας προγραμματισμός που έχει υφανθεί μαζί με την ανθρώπινη φυσιολογία.

Σήμερα ανακαλύπτουμε πως αυτό που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε είναι απλά και μόνο αυτό που μπορεί να αντιληφθεί ο εγκέφαλός μας μέσω των ατελέστατων ανθρωπίνων αισθήσεων.

Η πραγματική φύση του τετραδιάστατου σύμπαντος είναι μη αισθητή και περιγράφεται μόνο μέσω μαθηματικών σχέσεων ή ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΝΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΝΑ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΣ.

αΩ

Ο δυτικός πολιτισμός μας  δημιούργησε έναν καταιγισμό πλαστών και άχρηστων αναγκών, αυξάνοντας τις ανάγκες μας. Γιγάντωσε πλαστά τους φόβους μας. Μας έκανε υποταγμένους και εύκολα χειραγωγούμενους.

Μια κοινωνία όμως που κυριαρχείται από υπέρμετρους φόβους είναι μια υποταγμένη κοινωνία, ανίκανη να αντιδράσει λογικά και ήρεμα στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της. Ο φόβος φέρνει πανικό και ανεξέλεγκτη βία.

Μία φοβισμένη κοινωνία είναι μια χειραγωγήσιμη κοινωνία. Το γιγάντωμα φόβων και αναγκών μας στερεί το υπέρτατο αγαθό. Την ελευθερία!

 Από την εκπομπή  «Έτσι βλέπω τον κόσμο» επεισόδιο 1.

Aυτό που χρειάζεται να μάθουμε, αρχικά είναι να  πετάμε! Να πετάμε τις πλαστές μας ανάγκες. Για να βρούμε τον πυρήνα αυτών που χρειαζόμαστε. Τίποτα παραπάνω.